2014-04-08 18:23:44• hírek • Kocsis Zoltán

Avram tetteket akar, nem semmitmondó jelentéseket

Sürgősségi helyzet híján maga a gyűlés volt viharos kedd délután, amikor Eugeniu Avram prefektus dühbe gurult a Sürgősségi Helyzetek Megyei Bizottságának rendes havi találkozóján. A kormánybiztost a bábcai földcsuszamlás okozta kár körül tapasztalt hatósági tétlenség háborította fel.

Bábcán ugyanis két évvel ezelőtt az esőzések következtében fellépő földcsuszamlás két lakóházat is alaposan megrongált. Annak lakói azonban évek óta nem kaptak kárpótlást és nem tudták felújítani otthonukat, miközben a fedél a fejük felett egyre veszélyesebbé vált. Az egyik érintett néhány napja panasszal fordult a kormánybiztos felé, aki szakembereket küldött a helyzet felmérése érdekében. Amit tőlük kapott, azzal azonban egyáltalán nem volt megelégedve.

„Kaptam egy semmitmondó jelentést, amivel nem megyünk semmire. Tarthatatlan, hogy csak azért végezzük el a munkánkat, hogy az meglegyen, miközben odafigyeléssel sokkal többet segíthetnénk az embereken. Mindenki elmondja a két bábcai házzal kapcsolatban, hogy 3-7 centis repedések vannak rajtuk és hogy lakhatatlanok, ám senki sem írja bele a jelentésbe. Már pedig enélkül a polgármesteri hivatal semmiféle támogatást nem kaphat a minisztériumtól", elégedetlenkedett Avram.

A bizottsági ülésen szó esett arról a kockázati térképről is, amely aktualizálta az árvízveszély rizikóját minden egyes településre lebontva. Ezt a jelentést megkapja majd valamennyi önkormányzat. Mint ahogy azt a minisztériumi felszólítást is, mely szerint a hivataloknak gondoskodniuk kell a folyóvizek medrének kitakarításáról, az árkok, csatornák karbantartásáról. Szó esett a belvízveszélyről is, amely jelenleg Érendréden okoz problémát.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: